Tıp Fakültesi Mezuniyet Sonrası Eğitim Koordinasyon Kurulu Kuruluş Ve çalışma Yönergesi

BÖLÜM 1

MADDE 1 – 2547 sayılı kanununun 16. Madde son paragrafı içeriği gereğince, eğitim- öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için Tıp Fakültesi Mezuniyet Sonrası Eğitim Koordinatörlüğü kurulmuştur.

ORGANİZASYON VE SEÇİM
MADDE 2 –
Mezuniyet Sonrası Eğitim Koordinasyon Kurulu, Fakültemiz Bölümlerinden Anabilim Dallarının görüşü doğrultusunda, Bölüm Başkanlıklarının önereceği üçer üye arasından, Fakülte Kurulunca her üç bölümü temsilen 6 üye ve Dekan tarafından seçilen başkandan oluşur. Dekanın katıldığı toplantılarda kurula Dekan başkanlık yapar. Eğitimden sorumlu Dekan Yardımcısı, kurul toplantılarına gözlemci olarak katılır. Mezuniyet Sonrası Eğitim Koordinatörler Kurulu gerek gördüğünde yurtiçi ve yurtdışı kurum ve kuruluşlardan da öğretim üyesi, araştırıcı davet edebilir veya geçici çalışma grupları kurabilir.

MADDE 3 – Kurul üyeleri 3 yıl için seçilmekte olup, Dekanın görev süresinin bitiminde veya görevinden ayrılışında kurul üyelerinin görevleri de son bulur. Mazeretsiz olarak üst üste üç kez toplantıya katılmayan üye istifa etmiş sayılır ve yerine yeniden seçim yapılır. Üyelerden herhangi birisinin bir nedenle görevden ayrılması halinde ise madde 2 de belirtilen uygulamaya göre kalan süreyi tamamlamak üzere yeniden seçim yapılır.

MADDE 4 – Mezuniyet Sonrası Eğitimi Koordinasyon Kurulu ayda en az bir kere veya başkanın daveti üzerine toplanarak görevi dahilindeki konuları görüşür ve varılan kararları bir raporla en geç bir hafta içinde Dekanlığa sunar.

KURULUN GÖREVLERİ
MADDE 5 –
Mezuniyet sonrası eğitimin yönlendirme ve desteklenmesi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık ve Yandal Uzmanlık Yönergesi ve bu yönerge çerçevesinde yürütülür.

MADDE 6 – Mezuniyet Sonrası Eğitim Programları, tıpta mezuniyet sonrası (Lisansüstü) eğitimleri kapsar ve kapsamında aşağıdaki bilimsel etkinlikler yer alır: 

A. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde düzenlenecek olan: 

a. Kongreler; 

b. Sempozyumlar; 

c. Konferans ve Paneller; 

d. Kurslar; 

e. Yaz Okulları; 

f. Uygulamalı Kurslar; (Workshop) 

g. Sürekli Tıp Eğitimi;

h. Mezuniyet uygulamaların sonrası eğitim konusuna giren diğer tüm girişimler gibi düzenlenmesi, yürütülmesi veya bu yönde yapılacak olan çalışmaların desteklenmesi (Bu uygulamaların bitiminde kredi ve sertifika verilebilir); 

B. Mezuniyet sonrası tıp eğitimi içinde temel ve klinik bilim dallarında lisans düzeyinde hazırlayıcı kurs ve konferansların düzenlenmesı ve yürütülmesi; 

C. Üniversite bünyesindeki diğer Fakültelerle karşılıklı seminer, kurs, konferans ve benzeri bilimsel iletişimlerin sağlanması; 

D. Yurtiçi ve yurtdışı Tıp Fakülteleri ile olan bilimsel iletişimlerin düzenlenmesi, 

E. Bölgemizdeki diğer Tıp Kuruluşları ile olan bilimsel iletişimlerin düzenlenmesi, 

F. Sağlanacak desteklerle yuriçi ve yurtdışından bilim adamlarının davet edilmesi, 

G. Yurtiçi ve yurtdışı kuruluşlardan sağlanacak burs, grant gibi kaynaklarla öğretim elemanlarının eğitim ve öğretim amacı ile yurtdışına gitmesini ve araştırma yapmasını planlamak, sağlamak ve denetlemek; 

H. Mezuniyet sonrası eğitimin ayrılmaz bir parçası olan Tıpta Uzmanlık Eğitiminin koordinasyonunu sağlamak.

KOORDİNATÖRLÜK ÇALIŞMALARI
MADDE 7 –
Koordinatörler kurulunun görevi, gerek görüldüğünde kuracağı alt gruplar ile birlikte madde 6’daki işlevleri hazırladıkları yazılı programlar çerçevesinde yürütmektir.

MADDE 8 – Kurul çalışmaları, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Döner Sermayesi, Tıp Fakültesi Bütçesi ve dışarıdan yapılacak bağışların desteği ile yürütülür.

MADDE 9 – Koordinatörlüğün sekretarya hizmetlerini, arşivleme, video kayıt işlerini, ders araçları ile ilgili hizmetlerini ve sosyal iletişimlerini yürütmek üzere Dekanlıkça yeterli sayıda personel görevlendirilir.

YÜRÜRLÜK
MADDE 10 –
Bu yönerge Üniversite senatosunun 05/07/2000 tarih ve 2000/15 sayılı kararıyla yürürlüğe girmiştir.

MADDE 11 – Bu yönergenin hükümlerini Tıp Fakültesi Dekanı yürütür.