Tıp Fakültesi Yayın Ve Dökümantasyon Kurulu Kuruluş Ve Işleyiş Yönergesi

BÖLÜM 1

MADDE 1 – 2547 sayılı yasanın 16. Maddesi son paragrafı uyarınca eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinde Dekana yardımcı olmak ve bu alanda kendisine verilecek görevleri yerine getirmek üzere bir yayın ve dökümantasyon kurulu oluşturulmuştur.

ORGANİZASYON VE SEÇİM
MADDE 2 –
Fakültemizin temel bilimler, dahili tıp bilimleri ve cerrahi tıp bilimlerinin öğretim üyeleri kendi aralarında toplanarak bölümleri temsil edecek ikişer üye seçer. Fakültemizin tıp alanında ödül almış öğretim üyeleri bu kurulun tabii üyeleridir. Kurul gerek gördüğünde yurtiçi veya yurtdışı kurum ve kuruluşlardan üye davet edebilir.

MADDE 3 – Kurul üyeleri üç yıl için seçilmekte olup üyelerden herhangi birisinin herhangi bir sebeple görevden ayrılması halinde boşalan üyelik için Madde 2’de belirtilen prosedüre göre kalan süreyi tamamlamak üzere yeniden seçim yapılır. Mazeretsiz olarak üstüste 3 toplantıya katılmayan üye istifa etmiş sayılır ve yerine yukarıda belirtildiği şekilde yeniden seçim yapılır.Kurulun toplanabilmesi için salt çoğunluk yeterlidir.

KURULUN GÖREVLERİ
MADDE 4 –
Yayın ve Dökümantasyon Kurulu ayda en az bir defa, başkanın lüzum görmesi halinde daha fazla olmak üzere başkanın davetiyle toplanır; aşağıdaki konuları görüşür ve varılan kararları bir raporla en geç bir hafta içinde Dekanlığa sunar. Kararlarda oy çoğunluğu yeterli olup lehde ve aleyhdeki oylar eşit olursa başkanın oyu iki kabul edeilir. 

a. Fakültemiz yayınları hakkında politikaları belirlemek ve bu yönde Fakülte Kurulu’na önerilerde bulunmak. 

b. Türkçe ve ayrıca yabancı dilde-yurt dışı bilgi bankaları tarafından refere edilecek tıp dergileri çıkarmak. 

c. Aylık Fakülte Bülteni yayınlamak. 

d. Fakültemizde okutulan derslere ait ve tercihan Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından hazırlanacak ders notlarının ve ders kitaplarının yazılma ve yayınlanmalarını sağlamak. 

e. Tıp alanında yabancı dilde yayınlanmış klasik tıp kitaplarının çeviri haklarını almak ve öncelikle öğretim üyelerimiz tarafından bu kitapların çeviri ve yayınlanmalarını sağlamak. 

f. Öğretim üyelerinin ihtiyaç duydukları kitap ve yayınların yurtiçi ve yurtdışı kaynaklardan teminini sağlayacak modeller geliştirmek ve bu doğrultuda önerilerde bulunmak. 

g. Fakültemiz mensuplarının yurtiçi ve yurtdışı yayın yapmasını teşvik ve kolaylaştıracak yöntemler geliştirmek ve bu yönde Fakülte Kurulu’na önerilerde bulunmak. 

h. Elektronik yayın tarama sistemlerinden Fakülte mensuplarının daha iyi faydalanabilmeleri için yöntemler geliştirmek. 

i. Ayrı baskı temininde kolaylaştırıcı önlemler geliştirmek ve Fakültemizde bir ayrı baskı kitaplığı kurulması yönünde modeller belirlemek. 

j. Kendi alanına giren konularda Fakülte üst kurullarının vereceği her türlü görevi yapmak.

YÜRÜRLÜK
MADDE 5 –
Yönerge hükümlerinin yürütülmesinden Dekan sorumludur.

MADDE 6 – Bu yönerge Fakülte Kurulu’nun girmiştir. 1999 tarih ve sayılı kararıyla yürürlüğe 

GEÇİCİ MADDELER 

Madde 1: Yönergenin kabul tarihinden itibaren en geç bir ay içinde Yayın ve Dökümantasyon Kurulu oluşturulur. 

Madde 2: Yayın ve Dökümantasyon Kurulu’nun oluşması ile bu amaca yönelik daha önceden Fakültemizde kurulmuş olan tüm kurul, komisyon ve çalışma gruplarının görevi kendiliğinden son bulur.